Ευχαριστίες με αφορμή τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό: Ποντιακός Ελληνισμός μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον

Με αφορμή τις Πρωτιές που κατέκτησε το σχολείο μας σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης κατά την από κοινού συμμετοχή μας  στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό: Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον θα ήθελα να απευθύνω κάποια ευχαριστώ.

Αρχικά θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές μου για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό αυτό, που παρά τις δύσκολες συνθήκες, που μας δημιούργησε η εξ αποστάσεως διδασκαλία, συνέχιζαν με αμείωτο ενδιαφέρον και ζήλο να προσπαθούν και να υποστηρίζουν σε όλα τα επίπεδα αυτήν την προσπάθεια. Ξεκινήσαμε ένα Ταξίδι στον Ποντιακό Ελληνισμό. Μέσα από αυτό το Ταξίδι όμως,  δε γνωρίσαμε μόνο τον Πόντο. Όπως κάθε Ταξίδι έτσι κι αυτό ήταν όχι μόνο για σας μικροί μαθητές αλλά και για μένα μια εμπειρία ένα βίωμα.  Μέσα από αυτό το Ταξίδι γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα αλλά σίγουρα μάθαμε και ποιες είναι οι αντοχές μας, και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε όταν καταπιανόμαστε με κάτι που μας αρέσει και με κάτι που μας εμπνέει. Μάθαμε να συνεργαζόμαστε, μάθαμε να βασιζόμαστε στις δυνάμεις μας, μάθαμε ότι οι όποιες δυσκολίες που συναντάμε δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εμπόδιο στη ζωή μας αλλά ως πρόκληση και ευκαιρία για δημιουργία. Ξεκινώντας αυτό το Ταξίδι δε ξέρατε πόσο ψηλά είχατε βάλει τον πήχη. Το Ταξίδι αυτό χάρη σε εσάς έγινε Μεγάλο γιατί καταβάλατε Μεγάλη προσπάθεια και Μεγάλη θυσία, έγινε  Δημιουργικό γιατί Δημιουργήσατε, έγινε Χαρούμενο γιατί Χαρήκατε πολύ  με τις δημιουργίες σας, έγινε Διασκεδαστικό γιατί είδατε την όλη προσπάθεια σα  Διασκέδαση, έγινε Παραγωγικό γιατί Παράξατε απίστευτα έργα, έγινε Γνωστικό και Ωφέλιμο  γατί λάβατε Γνώση και Ωφεληθήκατε, έγινε Συλλογικό και Συνεργατικό γιατί Συλλογικά Συνεργαστήκαμε.

Τέλος το Ταξίδι αυτό ήταν Προσοδοφόρο γιατί κερδίσαμε μαζί όλα τα παραπάνω.

Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα όλα τα ταξίδια της ζωής σας να  μοιάζουν με αυτό προς το καλύτερο και να ξέρετε καλά ένα πράγμα ότι τώρα που κατακτήσατε τη  μία κορυφή, μπορείτε να κατακτήσετε και την επόμενη ή τουλάχιστον αξίζει να προσπαθήσετε, γιατί αυτό που μετράει  στη ζωή τελικά είναι το Ταξίδι, αυτό έχει όλη τη γλύκα.

Επίσης ευχαριστώ πολύ τους  εκπαιδευτικούς  κ. Κυριάκο Κούρογλου, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, και την κ. Χρύσα  Μήτσαινα για την άψογη συνεργασία και συμμετοχή τους   σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ. Φίλιππο Τριανταφυλλόπουλο και την εταιρεία Copy Express για την ευγενική δωρεά στο σχολείο μας όλων των ψηφιακών εκτυπώσεων που στόλισαν την αίθουσα τελετών  στα πλαίσια του  προγράμματος

Τέλος θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην εκπαιδευτικό κ. Καραολή Φανή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης που είχε την πρωτοβουλία να Συνεργαστούμε ?Ταξιδέψουμε μαζί τα δύο Σχολεία και να απολαμβάνουμε έτσι τώρα και μαζί όλο αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση η εκπαιδευτικός  Αλεξοπούλου Αθανασία.

dimthrak

Related Posts