Σχέδιο εκκένωσης κτιρίου, σε περιπτώσεις σεισμού

Σχέδιο εκκένωσης κτιρίου, σε περιπτώσεις σεισμού , πυρκαγιάς, επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και εφαρμογή του σαν άσκηση ετοιμότητας.

Με το συμφωνηθέν σήμα, όλοι οι μαθητές και εκπ/κοί, μπαίνουν να προφυλαχθούν κάτω από τα θρανία κρατώντας τα πόδια του θρανίου για να μην μετακινείται. Παραμένουν εκεί για περίπου 1 λεπτό. Με εντολή του εκπ/κού του τμήματος αρχίζει η αποχώρηση για την εκκένωση του κτιρίου, ως εξής.

ΠΑΝΩ  ΟΡΟΦΟΣ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ κος ΠΑΝΑΪΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ.ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ – Ε2 – ΣΤ2 ? ΣΤ1 ? Ε1.ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ .ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ .Συγκέντρωση στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης, σε γραμμές μακριά από το κτίριο και τα κάγκελα περίφραξης.

ΙΣΟΓΕΙΟ. Α1 ? Β2 ? Β1 ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η κα ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ ,ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ. Α2 ? Γ2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η κα ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, αποχώρηση από την διπλανή βοηθητική είσοδο και εναλλακτικά σε περίπτωση εμπλοκής από την κεντρική είσοδο επίσης. ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Κατόπιν οδηγούνται μέσω της εξωτερικής πάνω αυλόπορτας, του πλαϊνού πεζόδρομου, του πεζοδρομίου του κάτω δρόμου του σχολείου και μέσω της εξωτερικής κάτω αυλόπορτας, στο κάτω προαύλιο ,όπου γίνεται η τελική συγκέντρωση όλου του σχολείου

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΚΑΤ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ κος ΔΟΥΛΟΥΓΈΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ .

Γ1 ? Δ1 ? Δ2 ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ  ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ .Συγκεντρώνονται στο κάτω προαύλιο σε γραμμές και περιμένουν  τα υπόλοιπα τμήματα .

ΑΙΘΟΥΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ κα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Η, Ο-Η ΔΙΔΑΣΚΩΝ-ΟΥΣΑ ΕΚΠ/ΚΟΣ. Οι μαθητές μπαίνουν να προφυλαχθούν κάτω από τα έδρανα των υπολογιστών , έχοντας τα χέρια δεμένα πάνω στο κεφάλι και μετά από 1 λεπτό περίπου αποχωρούν ,μέσω της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο κάτω προαύλιο ,όπου και συγκεντρώνονται μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο-Η ΔΙΔΑΣΚΩΝ ?ΟΥΣΑ ΕΚΠ/ΚΟΣ .Οι μαθητές γονατίζουν στο έδαφος στο κέντρο της αίθουσας, με τα χέρια δεμένα πάνω στο κεφάλι για 1 λεπτό περίπου και μετά αποχωρούν και συγκεντρώνονται στο κάτω προαύλιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ, π.χ. τουαλέτες, βρύσες, διαδρόμους ,γραφείο δασκάλων ,γονατίζουν στο πάτωμα για 1 περίπου λεπτό και αμέσως πηγαίνουν στον πλησιέστερο εκπ/κό και αποχωρούν με εκείνο το τμήμα, ενώ στην τελική συγκέντρωση στο κάτω προαύλιο, επανέρχονται στο δικό τους τμήμα.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΟΧΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΚΑΤ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΗ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

ΣΧ. ΕΤΟΣ 2016 -2017

Ο υποδ/της Κυριάκος Κούρογλου

dimthrak

Related Posts